5
Procrastinarea este cunoscută drept inamicul numărul 1 al succesului, un comportament pe care psihologii îl definesc mai degrabă ca fiind dobândit în timp, nefiind o caracteristică ereditară sau o trăsătură a personalității noastre.
Prezentatorul și actorul britanic Christopher Parker compară procrastinarea cu un card de credit: totul e distractiv, până în momentul în care vin facturile.
Cum se manifestă, de fapt, procrastinarea?
De la petrecerea timpului cu vizionarea serialelor TV, la a duce notebook-ul sau laptopul la un service laptop, la a-ți înlocui cartușele la imprimantă, la întârzierea predării sarcinilor de lucru și până la amânarea responsabilităților de organizare de acasă, procrastinarea înseamnă orice moment în care amânăm realizarea unei sarcini alocate sau pe care ne-am propus-o în prealabil.
Așa cum știm cu toții, multe dintre momentele de procrastinare sunt datorate mai degrabă unei lipse de motivație, unei letargii care are diverse cauze, unor dezechilibre emoționale, motiv pentru care combaterea procrastinării înseamnă mai întâi grija de sine.
De aceea, sunt recomandate toate căile care ajută la crearea unei stări de bine, precum și a menținerii sănătății mentale și emoționale. O tendință actuală de motivare constantă este reprezentată de urmărirea canalelor de Youtube, care postează conținut de calitate, fie că este vorba despre clipele de amuzament și divertisment pe care ți le oferă vloggerii pe care îi prefer, fie că este vorba despre canalele despre lifestyle – stil de viață, există numeroase variante.
Funcția de abonare îți garantează faptul că vei primi notificare de fiecare dată un video nou este încărcat pe platformă.
Ce canale îți recomandăm?
Canalul de Youtube TedTalks este unul dintre cele mai apreciate, la momentul actual, prezentând ultimele spectacole și discuții de la Conferința TED, acolo unde vedete, modele, scriitori, gânditori, antreprenori și alte personalități marcante povestesc despre viața lor în aproximativ 18 minute. Temele abordate sunt diverse și includ tehnologia, știința, mediul de afacere, probleme globale, arte, divertisment etc.
Este autorul a câtorva cărți motivaționale, care vizează motivarea oamenilor de a-și explora potențialul. Crede puternic în antreprenoriat, având câteva rezultate relevante în acest sens: la vârsta de 19 ani, a creat și mai apoi vândut o companie software pentru biotehnologie, iar prin canalul său de Youtube își propune să ajute antreprenorii din întreaga lume.
Canalul este apreciat pentru clipurile foarte bine structurate, motivaționale și ușor de urmărit.
Creatorii acestui canal Youtube își doresc ca aceste să fie o resursă pentru îmbunătățirea vieții sociale, a relațiilor personale, a stilului de viață, a activității profesionale.
Conținutul canalului constă în videoclipuri atent lucrate, care redau informații utile, exemple și sugestii pentru transformarea constantă a fiecăruia dintre noi, spre a deveni mai bun.
Alux.com este una dintre cele mai mari comunități online, alcătuită din persoane entuziaste, care își doresc să prospere. Proiectul a luat naștere sub forma unui cont Tumblr, care s-a dezvoltat într-o platformă socială, fiind în prezent menționat în publicații ca Forbes, USAToday.
Alux plasează conținut informațional, conținut care inspiră zilnic, videoclipuri care descriu viețile persoanelor de succes și alte astfel de clipuri care redau ceea ce înseamnă o viață elegantă și frumoasă.
Acest canal este întreținut de James, care împărtășește cu urmăritorii săi strategii, modalități de a rămâne motivat, sfaturi pentru a avea succes, recomandări pentru a obține venitul online, dar abordează și subiecte care privesc gestionarea situațiilor întâlnite în viața de zi cu zi (cum să fim fericiți, sănătoși). Pe scurt, conținutul este creat pentru a ajuta oamenii din întreaga lume să obțină progrese în domeniile vieții.