Cea mai sigură companie aeriană este un sinonim cu obținerea a 5 stele pentru testele EuroNcap, din siguranța auto, un top pe care cei de la AirlineRatings.com îl fac de câțiva ani. Aceștia notează că, de 20 de ani încoace, accidentele aviatice au scăzut ca număr, iar 2016 a fost cel mai sigur an din istoria aviației comerciale.
Un motiv în plus pentru care să spui #nuimiefricasazbor, vezi?
Cele mai sigure 20 de companii aeriene din lume în 2016
AirlineRatings.com acordă primul loc de pe podium celor de la Qantas, care nu au avut niciun accident (atenție! accident, nu incident) în toată istoria lor de 96 de ani. Aceștia sunt urmați de: Air New Zealand, Alaska Airlines, All Nippon Airways, British Airways, Cathay Pacific Airways, Delta Air Lines, Etihad Airways, EVA Air, Finnair, Hawaiian Airlines, Japan Airlines, KLM, Lufthansa, Scandinavian Airline System, Singapore Airlines, Swiss, United Airlines, Virgin Atlantic și Virgin Australia.
Tot specialiștii notează că cei de la Qantas au contribuit substanțial la dezvoltarea viitorului Navigației Aeriene, a sistemelor de aterizare automată, dar și în pregătirea personalului navigant.
Cea mai sigură companie aeriană. Tarom – 7 stele din 7 la capitolul siguranță, dar slab la capitolul relației cu clienții și serviciilor oferite.
Totodată, AirlineRatings.com au nominalizat și cele mai sigure companii aeriene low-cost. Acestea sunt: Aer Lingus, Flybe, HK Express, Jetblue, Jetstar Australia, Jetstar Asia, Thomas Cook, Virgin America, Vueling și Westjet.
Spre deosebire de multele alte companii low-cost, cele enunțate mai sus au trecut toate testele celor de la IOSA (International Air Transport Association Operational Safety Audit).
Pentru a nominaliza cea mai sigură companie aeriană din 2016, cei de la AirlineRatings au monitorizat 425 de companii aeriene.
Iar dacă le-am numit pe cele mai sigure, la polul opus, pe care ar trebui să le evităm, sunt situate cele din Nepal, Afganistan sau Surinam, care abia dacă au obținut o stea în sistemul de notare al topului.